KOSMETOLOG

ETT FRAMTIDSYRKE Med rätt utbildning och praktik som grund ger kosmetologyrket många möjligheter att utveckla en karriär fylld med givande arbetsuppgifter och nöjda kunder. Fler och fler hotell, gym och spa-anläggningar startar egna skönhetssalonger för att öka välbefinnandet hos sina gäster. Samtidigt växer många skönhetssalonger och behandlingscentra upp där naprapater, frisörer, fotvårdare, nagelskulptörer går samman i en gemensam salong för att kunna ge bättre service och samtidigt bli starkare i marknadsföringen av sig själva.

Kunskap från huvudet ner till tårna. I utbildningen ingår både praktik och teori som tillsammans ger en stadig grund för din framtida karriär. Du lär dig hudvård dvs. ansikts- hand-, kropps- och fotvård. Du får också lära dig massera och lägga makeup samt vägleda kunderna och ge dem råd i hudvård. Du lär dig sälja kosmetiska behandlingar och produkter som bidrar till och upprätthåller kundens välbefinnande. Utbildningen sker i klassrum, datasalar och i skolans egen salong PracticBeauty.

Skönhet som yrke. Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som anställd på salong/spa både i Finland, utomlands samt på fartyg eller som säljare/utbildare inom kosmetikbranschen. Många väljer även att starta egna salonger.

Efter din examen kan du naturligtvis även välja att studera vidare t.ex. på yrkeshögskola.

Du har också möjlighet att avlägga den internationella examen som garanterar kvalitet, Cidesco.

 

Grundexamen inom skönhetsbranschen

Värdegrunden för arbetet inom skönhetsbranschen innefattar kundens fysiska, psykiska och sociala välbefinnande, att öka hans eller hennes självkänsla samt att erbjuda kunden välbehag, upplevelser och rekreation.

De grundläggande etiska principerna inom branschen är respekt för människovärdet, förtroende, verksamhet som motsvara kundens behov, lika värde, tolerans och en hållbar utveckling.

En kosmetolog planerar, genomför och marknadsför behandlingar av kundens ansikte, kropp, fötter och händer samt makeup. En yrkeskunnig i skönhetsbranschen säljer hudvårdprodukter och handleder kunden i hemvård av huden, berättar hur produkterna ska användas samt hjälper till att finna en personlig stil.

Kundbetjäning utförs både i vår egen salong, PrakticBeauty, samt som inlärning i arbete (IA) på fältet. 

ALLMÄN INFORMATION FÖR KOSMETOLOGSTUDIERNA

UTRUSTNING OCH PRISINFORMATION 1

UTRUSTNING OCH PRISINFORMATION 2

UTRUSTNING OCH PRISINFORMATION 3

UTRUSTNING OCH PRISINFORMATION 4 

UTRUSTNING OCH PRISINFORMATION 5

UTRUSTNING OCH PRISINFORMATION 6

 

 

Utbildningsprogrammet för kosmetolog, kosmetolog

Sök på prakticum.fi:

×