KOSMETIKRÅDGIVARE

ETT NYTT FRAMTIDSYRKE. Du är social, tjänstvillig och kan arbeta självständigt. Du trivs med mode och skönhet. Studera till kosmetikrådgivare! Med en blandning av grunderna i hudvård och merkantil utbildning är du en tillgång som försäljare eller produktrådgivare i kosmetikbranschen. Varuhusens kosmetikavdelningar, enskilda kosmetikföretag och agenturer behöver kunniga och professionella arbetstagare. En kosmetikrådgivare kan ge individuella råd om makeup, hudvård och produktval och praktiska tips om skönhetsvård.

Uppifrån och ner -  från huvudet till tårna. Grundstudierna för kosmetikrådgivare är de samma som för kosmetologer. Du får bl.a. lära dig hudvård dvs. ansikts- hand-, kropps- och fotvård. Du får också lära dig att lägga makeup samt vägleda kunderna och ge dem råd om hudvård. Du lär dig om försäljning, marknadsföring, kommunikation, kundservice, produkter och produktkännedom, mode och trender. Kundbetjäning utförs både i vår egen salong, PrakticBeauty, samt som inlärning i arbete (IA) på fältet. 

Skönhet som yrke. Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta som rådgivare, försäljare, konsulent eller utbildare inom kosmetikbranschen. Du kan även välja att starta ett eget företag.

Efter din examen kan du naturligtvis även välja att studera vidare t.ex.  på yrkeshögskola.

Grundexamen inom skönhetsbranschen 

En 2 årig utbildning om du redan har en examen på andra stadiet.

Skönhetsvård ligger i tiden. Som första skola på svenska i Finland erbjuder Prakticum nu utbildning till kosmetikrådgivare.

Värdegrunden för arbetet inom skönhetsbranschen innefattar kundens fysiska, psykiska och sociala välbefinnande, att öka hans eller hennes självkänsla samt att erbjuda kunden välbehag, upplevelser och rekreation. De grundläggande etiska principerna inom branschen är respekt för människovärdet, förtroende, verksamhet som motsvara kundens behov, lika värde, tolerans och en hållbar utveckling.

Utbildningen omfattar grunderna i hudvård, dvs. kropps-, ansikts-, fot- och handvård samt make-up och företagsamhet. Rådgivardelen omfattar marknadsföring, kommunikation och försäljning.

Kundbetjäning och rådgivning utförs både i vår egen salong, PrakticBeauty, samt som inlärning i arbete (IA) på fältet.

Utbildningsprogrammet för skönhetsvård och produktrådgivning, kosmetikrådgivare

 

 

 

Sök på prakticum.fi:

×