FRISÖR

DAGS FÖR DITT LIVS KLIPP! Vill du lära dig göra frisyrer både till vardags och fest eller skapa nya trender? Vill du arbeta med människor och vara i farten? Är din önskan att bli frisör med egen salong? Då är frisörutbildningen något för dig! Att arbeta som frisör är både roligt och utvecklande.

 Fantasi och skaparglädje får du utlopp för under utbildningen. Du får vara kreativ och arbeta med dina händer.  Du får bland annat lära dig behandla hår och hårbotten, klippa hår och utföra skäggbehandling, designa frisyrer, färga och permanenta hår. Du får också kunskaper och färdigheter inom företagsverksamhet och företagande. Utbildningen innehåller också stilrådgivning till kunden och en yrkesskicklighet som krävs för helhets-behandlingar inom vård och styling av håret. Utbildningen sker i klassrum, datasalar och i skolans egen salong PracticHair.


Sustainable Hair - våra studerande lär sig använda produkter som är bra också för frisörens  hälsa.

Och när du är färdig frisör kan du jobba som privat företagare, som anställd i frisörsalong eller jobba i skönhetsbranschen med rådgivnings-, försäljnings och kundbetjäningsuppgifter. Efter din examen kan du naturligtvis även välja att studera vidare t.ex. på yrkeshögskola.

Grundexamen inom hårbranschen

En yrkeskunnig frisör planerar, förverkligar och marknadsför klippning, färgning och permanentning, hårvård och vård av hårbotten, kamningar samt olika slags behandlingar av skägg. Utöver detta handleder frisören kunden i att finna en egen stil samt i att välja och använda hårvårdsprodukter.  

ALLMÄN INFORMATION FÖR FRISÖRSTUDIER 

Utrustning och prisuppgifter 1

Utrustning och prisuppgifter 2

Utrustning och prisuppgifter 3

Utrustning och prisuppgifter 4

 

 

 

Sök på prakticum.fi:

×